Ferdi Scholten

foto van Ferdi Hallo, ik ben Ferdi Scholten.

Ik ben in 1969 geboren in Eindhoven en heb daar mijn jeugdjaren doorgebracht. Begin jaren 90 heb ik even in Nuenen gewoond. Daarna ben ik weer terug naar Eindhoven verhuisd. Ik heb daar nog steeds mijn huis, maar breng ook veel tijd door bij mijn lieve partner Maartje in Tilburg.

Ik was al jaren actief in de danswereld en ben van daaruit op een gegeven moment in aanraking gekomen met Biodanza. Eerst via losse workshops bij diverse dansfeesten, maar al gauw ook bij wekelijkse groepen. Door iedere week met een vaste groep mee te dansen merkte ik pas echt het effect van Biodanza en langzaam groeide bij mij het gevoel dat ik Biodanza zelf ook in de wereld wilde verspreiden. Nadat ik me bij verschillende Biodanzascholen had geörienteerd voelde ik me het meeste thuis op de school van Eindhoven. Helaas moest ik nog 2 jaar wachten voordat ik daar in 2012 kon beginnen

foto 2 van FerdiIn 2015 heb ik het theoretische deel van de Biodanza opleiding afgerond. Ik ben daarna begonnen met een Biodanza groep op te zetten in Eindhoven waarmee ik ook de benodigde supervisie lessen, het praktijk gedeelte van de opleiding, heb gedaan. Wat mij nu nog rest is het schrijven en presenteren van mijn monografie. Zodra ik dat heb afgerond ben ik volledig bevoegd en gecertificeerd Biodanza facilitator.
Na mijn school opleiding heb ik ook nog twee van de drie modules van het "Continued Learning" programma van Antonio Sarpe gevolgd. Dit programma is speciaal gericht op Biodanza facilitators die tot een evolutionaire verdere verdieping van de Biodanza willen komen in hun wekelijkse groepen. Ik hoop dit jaar ook nog de derde module te kunnen volgen.

Naast Biodanza heb ik o.a. moderne dansimprovisatie, stijldansen en contactimprovisatie gedaan. Verder ben ik Master in interculturele NLP, heb me verdiept in energetisch en systemisch werk en heb ik een baan bij ENGIE als ICT projectmedewerker.

Biodanza heeft mij veel rust en plezier gebracht. Het zorgt bij mij voor een uitstekende gezondheid en vooral ook stressbestendigheid waardoor ik alles in mijn leven met veel meer plezier kan uitvoeren. Biodanza heeft me mijn leven op een andere manier leren zien, een veel liefdevollere manier en vooral een manier waarbij ik mijn eigen identiteit weer terug kon vinden en in de wereld kan zetten.

VBN logoIk ben aangesloten bij de Vereniging Biodanzaleraren Nederland. Dit biedt voor mij de voordelen van ondersteuning door een grote beroepsvereniging, toegang tot verdiepingsdagen, uitgebreide leermogelijkheden en vele andere zaken. Mijn deelnemers hebben daarnaast de mogelijkheid om via de VBN eventueel een klachtenprocedure te starten indien ik mij niet aan de voorgeschreven gedragscode houd. De website van de VBN geeft veel informatie over Biodanza in het algemeen en bied een platform voor het vinden van Biodanza evenementen, docenten en weekgroepen bij jou in de buurt. Je vind de koppeling naar de website van de VBN op de Links pagina.

kwadrant foto van Ferdi

Biodanza met Ferdi Scholten